Mayıs ayı meclis toplantıları başladı

5 Mayıs 2025
Mayıs ayı meclis toplantıları başladı

Belediyemiz Mayıs ayı olağan meclis toplantıları başladı. Eşbaşkanımız Rabia Başak Koç başkanlığında gerçekleşen birinci oturumda, 2 gün önce hayatını kaybeden Halkların Özgürlük ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder anıldı. 

DEM Parti grubu üyeleri siyah giyinerek salondaki yerini alırken meclisin tüm üyeleri,  üzerinde Türkçe ve Kürtçe ‘Unutmayacağız’ yazılı yaka kartı taktı. Meclisin açılışını yapan Eşbaşkan Koç, Önder’in sonsuza dek yaşayacağını söyledi. 

Koç, “ Kıymetli vekilimiz aynı zamanda barış güvercinimiz Sırrı Süreyya Önder’i maalesef kaybettik. Fiziken aramızdan ayrılsa da duruşuyla, barış sevdasıyla herkesin yüreğinde sonsuza dek yaşayacaktır.  Kendisine, hayatımıza kattığı güzelliklerden dolayı sonsuza dek teşekkür ediyoruz. Onu hep güzel hatırlayacağız. Ailesinin ve halkımızın başı sağ olsun, mekanı cennet olsun. Barışa verdiği mücadele çok kıymetliydi. Bu topraklara barışın geleceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

AK Parti grubu da Önder için başsağlığı dileklerinde bulundu. 

Başsağlığı dileklerinin ardından  gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Daha önce belirlenen gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı, yarın 2'inci birleşimle devam edecek.

Genel ile ilgili diğer haberler