
İlçe sahilinin modern bir görünüme kavuşturulması için önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 22.750 metrekarelik alanda uygulanacak proje ile ilçenin uğrak yerlerinden olan mesire alanını yeniliyoruz.
Belediyemiz, ilçede modern ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturma hedefiyle önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Belediyemiz, Van İl Jandarma Komutanlığı Edremit Sosyal Tesis Müdürlüğü ile Maliye Kampı sahil bölgesinde yer alan ve sezon boyunca kalabalık bir ziyaretçi kitlesini ağırlayan yerlerden olan sahilde Mesire Alanı Yenileme Projesi başlatıyor. Büyük bölümü atıl durumda olan 22.750 metrekarelik alanı kapsayan proje ile hem çevresel doku modern bir hale getirilecek hem de ziyaretçilere daha konforlu bir dinlenme alanı sunulacak.
https://www.youtube.com/watch?v=BpRybI5pyW4
İhale süreci başlatıldı, sezon içerisinde tamamlanması amaçlanıyor
İhale süreci başlatılan ve sezon içerisinde tamamlanması hedeflenen proje kapsamında alandaki 13 metrekarelik bölümün çimlendirme ve peyzaj çalışması yapılacak. Aynı alanda 90 adet modern kamelyalar kurulacak, 50 adet mangal alanı ve küllük yerleştirilecek. Alanın çevre hijyenini sağlamak için ise 200 adet çöp kutusu ve 20 adet konteyner bırakılacak. Yeşil dokuyu arttırmayı amaçlayan proje kapsamında alana 680 adet farklı özellikte ağaçların dikimi gerçekleştirilecek. Yeni çocuk oyun grupları bırakılacak alanın ışıklandırma sistemleri de yenilenecek. Sportif faaliyetlerinin gözetildiği proje ile alandaki yürüyüş ve bisiklet yolu revize edilerek modern bir görünüme kavuşturulacak.
Eşbaşkan Koç: Turizm potansiyelini öne çıkarmaya çalışıyoruz
Proje hakkında konuşan Eşbaşkanımız Rabia Başak Koç, devam edecek benzeri çalışmalarla ilçedeki turizm potansiyelini açığa çıkarmak istediklerini söyledi.
Koç, “ İlçemiz doğal ve turistik değerleri açısından önemli bir potansiyel taşıyor. Ama maalesef bu potansiyel hala tam anlamıyla açığa çıkmış değil. Bizler göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin turizm potansiyellerini nasıl öne çıkarabiliriz diye çabaladık. Yaptığımız birçok çalışmanın yanı sıra mesire alanında uygulanacak bir proje hazırladık. Hem sahili daha modern hale getirmek hem de özellikle yaz aylarında ilçemizi ziyaret eden binlerce yerli ve yabancı misafiri daha iyi koşullarda ağırlamak için bu çalışmayı başlatıyoruz. Arkadaşlarımız, proje kapsamında yeşil alanlardan sportif aktivitelere her bir şeyi tasarladı. Ekolojik hassasiyetten de ödün vermeden sahili daha cazip hale getireceğiz. Bu, hem ilçemiz hem de kentimiz için önemli bir katma değer olacak.” Şeklinde konuştu.
HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTILARIMIZ TAMAMLANDI Belediyemizin Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantıları, Eşbaşkanımız Cemil Komi başkanlığında gerçekleştirilen beşinci oturum ile sona erdi. Toplantımızda gündem maddeleri meclis üyelerimiz tarafından değerlendirilerek karara bağlandı. Ayrıca afet kotunun 1653’e düşürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planına yapılan itirazların komisyon değerlendirme raporu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü ve komisyona çalışma yürütmesi için yetki verildi. Kentimizin geleceğine yönelik kararları ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışıyla almaya devam ediyoruz.

Kadın Politikaları Müdürlüğümüz, düzenlediği film gösterimiyle kadınlarla bir araya geldi. Şabaniye Mahallesi’nde bulunan Şamiram Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizde düzenlenen programda kadınlar, film gösteriminde bir araya geldi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri, ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yurttaşların ortak kullanım alanlarını daha konforlu, güvenli ve estetik hale getirmek amacıyla bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerde çocuk oyun gruplarında bakım ve tamirat işlemleri gerçekleştirildi. Parklarda bulunan oturma bankları yenilenerek yeniden kullanıma kazandırılıyor. Yıpranan kamelya ve dinlenme alanlarında da onarım çalışmaları titizlikle devam ediyor. Mahalle sakinlerinin sosyal yaşam alanlarını daha modern ve düzenli hale getirmek amacıyla yürütülen çalışmalar sayesinde çocuklar daha güvenli oyun alanlarına kavuşurken, vatandaşlar da yenilenen park ve dinlenme alanlarında keyifli vakit geçirme imkânı buluyor.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ilçemizde turizm sezonu öncesi denetimler artırıldı. Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri, ilçe genelindeki işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Van Barosu Çevre Komisyonu üyeleri, belediyemizi ziyaret ederek kent ve çevre sorunlarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Eşbaşkanımız Cemil Komi, belediye meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri ile komisyon üyelerinden Necdet Ceyhan ve Mesut Işık’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ilçenin ekolojik geleceği ve şehircilik sorunları masaya yatırıldı. Ekolojik ve kentsel sorunların tartışıldığı toplantıda, Edremit’in doğal yapısının korunması ve sürdürülebilir bir kentleşme modelinin oluşturulması adına kritik başlıklar ele alındı.

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği İkinci El Kıyafet Mağazası ile ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında gönül köprüsü kuruyoruz.

Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Şamiram Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artırmak amacıyla başlattığı dikiş atölyesi ile kapılarını açtı.

Nisan ayı olağan meclis toplantılarımız başladı. Eşbaşkan Cemil Komi başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda, meclis organları için seçimler yapıldı.

Hizmet kalitesini artırmak ve sahada daha hızlı çözümler üretmek amacıyla araç filomuzu modern araçlarla genişletmeye devam ediyoruz. Son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesine mini kepçe ilave ettik.

Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri, yurttaşların yaya yolunu daha güvenli ve rahat kullanabilmesini sağlamak için denetimlerini sıkılaştırdı. Başta Prestij Caddesi olmak üzere ilçenin yoğun ticaret merkezlerinde gerçekleştirilen denetimlerde, kaldırım işgallerine karşı bilgilendirme çalışması yapıldı.